Danka Barteková 6. februára pobeží s olympijským ohňom v centre Soči

02.02.2014 Celý región

Soči 2. februára (TASR) - Úspešná slovenská strelkyňa Danka Barteková bude jednou z účastníčok štafety s olympijským ohňom v dejisku ZOH v Soči. TASR o tom informoval prostredníctvom tlačovej správy Ľubomír Souček, manažér mediálnej komunikácie SOV.

Členka Medzinárodného olympijského výboru (MOV) dostala pozvanie od organizátorov olympijskej štafety na území Ruska. Barteková, ktorá sa do čiernomorského strediska presúva v nedeľu 2. februára, pobeží s pochodňou v centre Soči deň pred slávnostným otvorením ZOH 2014 – vo štvrtok 6. februára. Bežať s pochodňou, ktorá váži 1,8 kg a meria 95 cm, by mala od 14:29 h miestneho času. Približne tristometrový úsek pobeží v rovnakom oblečení, ako všetci ostatní účastníci štafety.

Olympijský oheň priniesli do Ruska 6. októbra minulého roka z Grécka, kde ho týždeň predtým zapálili v antickej Olympii. Púť štafety po ruskom území odštartovala 7. októbra, teda presne štyri mesiace pred slávnostným otvorením ZOH v Soči. Na území najväčšej krajiny sveta štafeta s olympijským ohňom prejde po historicky najdlhšej trase po území hostiteľskej krajiny hier – spolu 65 000 km cez 129 miest a 2900 obcí vo všetkých 83 regiónoch Ruska. S pochodňou sa až do slávnostného otvorenia ZOH celkove vystrieda približne 14-tisíc účastníkov štafety.
 

Vyberte región